Tocăniță de iepure cu ciuperci

de elucubratiiculinare in Iepure, 3 Iul 2016 | 8769 vizualizari

 

Tocanitele sunt la mare cautare tot timpul anului, asa ca de ce nu de iepure?!!

 

INGREDIENTE

  • 1/2 iepure
  • 2 linguri unt
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 500 g ciuperci brune
  • 4 fire ceapă verde - doar partea albă
  • 1 căpățână usturoi
  • 1 cană vin alb
  • 1 cană apă/supă
  • 1 linguriță cimbru
  • 3 linguri pastă de roșii
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocăniță de iepure cu ciuperci:

Iepurele se taie bucăți potrivite. Punem untul într-o tigaie la foc potrivit. Când se topește, călim bucățile de iepure pe ambele părți câte 3-4 minute pe fiecare parte.  Între timp spălăm ciupercile și se le tăiem în 2-3 felii. Se călesc în altă tigaie în uleiul de măsline până se rumenesc ușor. Când iepurele este gata se scoate pe un platou. În tigaia în care am prăjit iepurele, călim usturoiul curățat și tocat mărunt și ceapa tocată mărunt până se inmoaie. Adăugăm iepurele, cimbru, vinul alb și apa. Gătim la foc mic pentru aprox. 40-50 minute până sosul scade. Adăugăm pasta de roșii. Condimentăm cu sare și piper. Adăugăm ciupercile și stingem focul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocăniță de iepure cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

dantes 1

04.07.2016, 13:57

Buna!

-Licurici- 1

05.07.2016, 07:59

Cat de buna cred ca e!

Rahela Velicu 1

07.07.2016, 11:48

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Stufat de iepure